Antonescu rechema ambasadorul român din Canada

1
136

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a semnat, joi, decretele de rechemare a Elenei Sava din calitatea de ambasador al României în Canada şi a lui George Ciamba din calitatea de ambasador în Republica Elenă, cei doi aflându-se la post din anul 2005.

Conform unui anunţ al Administraţiei prezidenţiale, Crin Antonescu a semnat joi decretele privind rechemarea Elenei Sava din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Canada şi privind rechemarea lui George Ciamba din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Elenă.

Elena Sava Ştefoi a fost numită ambasador în Canada în anul 2005, de către preşedintele Traian Băsescu. Ea şi-a început cariera în Ministerul Afacerilor Externe în anul 1998, iar în 2006 a obţinut gradul diplomatic de Ministru Plenipotenţiar. Înainte de a fi acreditată ca ambasador în Canada, a îndeplinit funcţii executive în MAE: consilier al ministrului, şef de cabinet, director al Direcţiei de Planificare Politică. În perioada 1999-2001 a fost Consul General al României la Montreal.

Membră a Uniunii Scriitorilor din România din 1990, Elena Ştefoi este autoarea a numeroase volume de poezie şi interviuri, în acelaşi timp având şi o carieră ca jurnalist şi analist politic. În 1983 i s-a acordat Premiul de Debut al Uniunii Scriitorilor din România, iar în 1997 Premiul Asociaţiei Jurnaliştilor de Limbă Maghiară. Între 2003 şi 2005 a fost Membră a Senatului Academiei Diplomatice din cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Este Membru Onorific al Uniunii Internaţionale a Jurnaliştilor de Limbă Franceză.şi al Asociaţiei Scriitorilor Români din Québec.

În 2000, preşedintele României i-a acordat Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în rang de Ofiţer, iar în 2007, medalia "Merit Diplomatic".

În mai 2006, în calitatea sa de ambasador al României la Ottawa, Elena Sava Ştefoi a fost aleasă preşedinte al Asociaţiei Diplomaţilor din Ottawa, iar în 2007 a fost realeasă în această funcţie.

Antonescu ia rechemat pe ambasadorii români din Canada şi ..

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here