Cutremur de 7,7 în largul Canadei, urmat de alertă de tsunami

0
118


Un cutremur cu magnitudinea de 7,7 grade pe Richter s-a produs, sâmbătă seara, în largul coastei de vest a Canadei, iar autoritățile au emis și o alertă de tsunami,  a anunţat Ministerul Resurselor Naturale.

“Alerta este în vigoare pentru zonele de coastă din British Columbia până în Alaska, între nordul insulei Vancouver şi Cap Decision în Alaska (la 137 de kilometri sud-est de Sitka)”, a declarat ministerul într-un comunicat, cerându-le locuitorilor din zonele vizate să urmeze instrucţiunile autorităţilor locale privind o eventuală evacuare către zonele mai înalte.

 Un tsunami ameninţă Hawaii (Statele Unite), a anunţat duminică centrul de alertă în caz de tsunami.

 ”Un tsunami s-a format şi ar putea provoca pagube de-a lungul coastei tuturor insulelor statului Hawaii”, adaugă centrul.

 ”Trebuie luate măsuri de urgenţă pentru protejarea vieţilor oamenilor şi a bunurilor”, potrivit centrul.

 Tsunami ar urma să ajungă în Hawaii duminică la ora 08.28 GMT (10.28 ora României).

 Cutremurul s-a produs la ora 03.04 GMT (05.04 ora României) în regiunea arhipelagului Haida Gwaii (fostele insule ale Reginei-Charlotte). Acesta a fost resimţit în partea de nord a provinciei British Columbia, inclusiv în Prince Rupert, Quesnel şi Houston, a pecizat ministerul, care susţine că nu a primit nicio informaţie privind producerea unor victime sau pagube materiale.

 Potrivit institutului american de geofizică USGS, epicentrul cutremurului a fost localizat la 139 de kilometri sud de oraşul Masset.  Cutremurul a fost urmat de cel puţin nouă replici cu magnitudine mult mai mică decât cea a seismului iniţial, relatează CNN.

mai mult la:

Cutremur de 7,7 în largul Canadei, urmat de alertă de tsunami

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here