Sărutul libertății. M-am întors din Canada ca să-mi iau rația de gaz în Piața Victoriei

Foto: Ada Bucur E miezul nopții în Piața Victoriei și ne-am decis să plecăm spre case. Cu greu. Dar am început să tremurăm de frig în plină vară. Suntem epuizați de nesomn. More »

Român în Canada: am aruncat un geamantan la ghenă; sâmbătă dimineața, la 8:00, ne-au trezit niște bătăi puternice în ușă

Într-o sâmbătă dimineața pe la ora 8, cam la două săptămâni după ce ne-am mutat în Vancouver, am fost treziți de niște bătăi puternice în ușă. Ne-am trezit buimaci, ca să constatăm More »

DiasporaAzi.ro | Rezultat extraordinar în politica din Canada: O româncă a fost aleasă consilier municipal la Montreal

APDA, 7 noiembrie 2017 – Candidata de origine română la postul de consilier municipal în districtul electoral Côte-des-Neiges/Notre-Dame-de-Gracea gustă din nou cupa victoriei: după ce prima dată a fost aleasă în 2013, More »

Ambasada Romaniei Ottawa „La ceremonia de deschidere a noului an școlar, organizată de Școala Junimea Română din Montreal”

Ambasada României în Canada a participat sâmbătă, 9 septembrie, la ceremonia de deschidere a noului an școlar, organizată de Școala Junimea Română din Montreal. Felicităm pe profesorii și coordonatorii acestui proiect care More »

Ambasada Romaniei Ottawa : Eveniment al comunității românești din Ottawa-Gatineau

Ambasada României vă supune atenției un eveniment al comunității românești din Ottawa-Gatineau, în colaborare cu Școala Junimea Română din Montreal, organizat în scopul marcării a două date-reper: Ziua Copilului și Ziua Românilor More »

Canada va recunoaște studiile specialiștilor români odată cu noul acord economic și comercial CETA (ambasador)

Noul acord economic și comercial dintre Uniunea Europeană și Canada (CETA) va permite specialiștilor români să profeseze în statul nord-american, unde le vor fi recunoscute studiile, a declarat, marți, ambasadorul Canadei la More »

Romanii vor merge fara vize in Canada – Parlamentul European a adoptat acordul CETA

Parlamentul European a adoptat, miercuri, la Strasbourg, acordul comercial – CETA – dintre Uniunea Europeana si Canada. In cadrul votului din Parlamentul European, 408 eurodeputati au fost in favoarea acordului, 254 au More »

Are 75 de ani, a venit de 2 săptămâni înapoi în tară, din Canada și a venit la proteste zilnic

Are 75 de ani, a venit de 2 săptămâni înapoi în tară, din Canada și a venit la proteste zilnic, doar ieri a lipsit pentru că răcise. Este aici cu nepoții lui, More »

De ce au ieșit tinerii români din Montreal să protesteze pentru o țară din care au plecat de mici

La mitingul de protest organizat la Montreal duminică, 5 februarie, m-a surprins numărul mare de tineri care protestau. Tineri care, într-o zi normală, vorbesc mai mult franceză decât română, care sunt bine More »

Ce am fost si ce-am ajuns in Canada

Nota articol: visator dar realist. Fiecare are povestea lui despre Canada, unii o spun sa se laude, altii cautand consolare, altii o spun incercand sa se dea drept exemplu. Personal inca nu More »

Iohannis: Am ajuns la un acord cu partea canadiană, se va renunța la vizele pentru români din 2017

Președintele Klaus Iohannis a anunțat vineri că s-a ajuns la un acord cu partea canadiană în ceea ce privește liberalizarea vizelor pentru români din 2017. „Am o veste bună. În această dimineață More »

Dacian Ciolos despre eliminarea vizelor pentru Canada: In cateva saptamani vom avea un raspuns mai concret

Romania va primi, in cateva saptamani, „un raspuns mai concret” din partea Canadei legat de termenii in care se va proceda la eliminarea vizelor pentru cetatenii romani, a anuntat miercuri premierul Dacian More »

Cine va beneficia de ridicarea vizelor pentru Canada. Razvan Dupleac, consultant in imigratie din Montreal: In prima faza, numai cei care au avut o viza in ultimii zece ani si cei care au viza de SUA

Canada nu va ridica vizele pentru toti romanii, ci in prima faza vor beneficia doua categorii de persoane: cei care au avut in ultimii zece ani viza de Canada si cei care More »

Canada se pregateste sa ridice vizele pentru Romania, pentru a nu risca un veto asupra acordului de liber-schimb cu Europa

Canada se pregateste sa anuleze regimul de vize impus Romaniei  si Bulgariei, pentru a deschide drumul ratificarii acordului de liber-schimb dintre Ottawa si Bruxelles, scrie cbcnews.ca. Saptamana viitoare, ministrul pentru Imigratie John More »

Cine se află în spatele NAŞUL TV CANADA? Radu Moraru

Foarte multi prieteni si dusmani isi pun aceasta intrebare. Prietenii o fac doar de curiozitate fiindca au incredere in mine. Prietenii mei stiu ca daca am ales o echipa in Canada sa More »

Alegeri parlamentare in Canada: Liberalii castiga de maniera zdrobitoare, Justin Trudeau revine in resedinta premierului, unde si-a petrecut copilaria

Partidul liberal al lui Justin Trudeau, care va forma viitorul guvern canadian, a castigat de o maniera zdrobitoare alegerile parlamentare de luni, punand capat astfel unui deceniu de putere conservatoare, scrie AFP. More »

Emigrarea în Canada, mai ușoară începând din august

Grila de selecție pentru cei care vor să emigreze în provincia Quebec prin programul destinat lucrătorilor calificați a fost modificată recent, Ministerul Imigrației din această provincie renunțînd la factorul „Adaptabilitate” din lista More »

Asasinul celebrului realizator de la Radio Europa Liberă, Emil Georgescu, descoperit la Montreal de brokerul fugar Cristian Sima

Brokerul fugar în Elveţia, Cristian Sima, afirmă pe contul său de facebook că cel care a comandat si organizat asasinatul lui Emil Georgescu, un celebru realizator de emisiuni de la Radio Europa More »

”De ce iubim Canada?” Mesajul unui român de Ziua Canadei

Românii din Canada au sărbătorit ieri ziua națională a țării lor adoptive. A fost o zi de pauză, de respirație de aer curat în noua lor patrie, de gânduri către țară și More »

Rapsodul Grigore Leşe, desfiinţat de un maramureşean stabilit în Canada: „Să-ţi fie ruşine, Grigore Leşe”

George Motoc, un maramureşean stabilit de ani buni în Canada a postat pe blogul lui personal un mesaj către rapsodul Grigore Leşe. Rândurile scrise de maramureşean nu sunt tocmai flatante la adresa More »

Canada deschide porțile pentru români din 2016: Cei care au avut vize în ultimii zece ani vor merge fără restricții în Canada

Românii scapă de vizele pentru Canada din 2016, a anunțat B1TV. Astfel, de anul viitor, românii care au avut în ultimii zece ani vize pentru Canada sau pentru Statele Unite, nu vor More »

 

Mini-manifestul din Ontario


A venit timpul ca noi, românii din Ontario, să ne asumăm responsabilităţi cu privire la ce se întâmplă în aceste zile acasă. Nu putem rămâne nemişcaţi în fata nedreptăţilor la care sunt supuşi semenii noştri. România a ajuns la o răscruce, iar noi, românii din Ontario, avem puterea să o ajutăm să aleagă drumul cel bun, drumul cel drept. Astăzi, revenirea socialiştilor la putere este din nefericire perspectiva sumbră care ne este oferită de clasa politică dâmboviţeană.Re-politizarea instituţiilor publice privează societatea românească de accesul la cultura şi cunoaşterea autentică. Influenţa mogulilor din presă riscă să transforme o cetate care dăduse reale semne de însănătoşire într-un colhoz al nedreptăţilor. Învăţământul românesc, plin de plagiatori, a devenit scena de teatru a luptelor politice, privând resursa esenţială a unui stat sănătos, omul, de însuşirea adevăratelor valori atât de necesare efortului de primenire a României. Furtul intelectual a devenit motiv de mândrie, iar limba romană este batjocorită de aceşti corifei ai corupţiei, mulţi dintre ei ajunşi la putere prin simplu decret politic, nevalidati de naţiune, şi, aşadar, ilegitimi. Bugetul statului, greu încercat de fenomenul imigrationist şi de crizele economice mondiale, este în continuare deturnat cu nesimţire de către politicieni corupţi, care se înfruptă cot la cot cu oameni de afaceri veroşi din bruma avuţiei naţionale, după un scenariu parcă “plagiat” din manualele de luptă staliniste.

În acest mediu arid şi toxic, un strigăt de luptă a răzbit prin vocea internetului, strigăt care arată că forţa tinerilor şcoliţi, atât în mediul academic românesc, cât şi în universităţile mari ale lumii, poate răsturna incompetenţa şi corupţia endemică, prin promovarea meritocraţiei, a bunului simţ şi a patriotismului luminat. Dincolo de platforma politică de centru dreapta, Partidul Noua Republică vine să aducă un suflu nou ideii de politician român. Un partid nou care a înţeles că nu poţi supra-taxa calea spre prosperitate reprezentată de cei harnici, şi că nu poţi crea locuri de muncă prin majorarea taxelor. Cel care crede în forţa antreprenoriatului mic, care crede în egalitatea şanselor tuturor agenţilor economici pe o piaţă concurenţială lipsită de monopoluri şi influenţe politice. Crede într-un stat minimal, suplu dar puternic. Crede în valoarile familiei ca motor al păstrării identităţii noastre naţionale. Crede în copiii noştri cărora trebuie să le lăsăm moştenire o ţară demnă între toate naţiunile, nu una împovărată de datorii. Românii vor să meargă pe stradă fără să se uite, temători, peste umăr. Ei îşi vor copiii protejaţi de infractori, iar cartierele locuri de joacă şi viaţă sigure. Infractorii înşişi ar trebui să devină o specie rară prin măsuri de educaţie şi ridicare a conştiinţelor, care promovează respectul faţă de celălalt, cumpătarea şi omenia.

Partidul Noua Republică a  reuşit să strângă în jurul acestor idei, în mai puţin de un an, treizeci de mii români, care au semnat pentru promovarea valorilor autentice româneşti în politica naţională. Suntem convinşi că cei aleşi să preia frâiele partidului ne vor reprezenta cu eficacitate, onestitate şi omenie în toate forurile reprezentative ale societăţii româneşti, de la Consiiile Locale până în Parlament. Daţi acestui partid oportunitatea de a valorifica aceste ambiţii sincere, prin participarea dumneavoastră activă în viaţa politică, sau prin simpatia şi încrederea pe care o puteţi acorda prin votul dumneavoastră.

mai mult la :

Mini-manifestul din Ontario

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *