Mini-manifestul din Ontario

1
135


A venit timpul ca noi, românii din Ontario, să ne asumăm responsabilităţi cu privire la ce se întâmplă în aceste zile acasă. Nu putem rămâne nemişcaţi în fata nedreptăţilor la care sunt supuşi semenii noştri. România a ajuns la o răscruce, iar noi, românii din Ontario, avem puterea să o ajutăm să aleagă drumul cel bun, drumul cel drept. Astăzi, revenirea socialiştilor la putere este din nefericire perspectiva sumbră care ne este oferită de clasa politică dâmboviţeană.Re-politizarea instituţiilor publice privează societatea românească de accesul la cultura şi cunoaşterea autentică. Influenţa mogulilor din presă riscă să transforme o cetate care dăduse reale semne de însănătoşire într-un colhoz al nedreptăţilor. Învăţământul românesc, plin de plagiatori, a devenit scena de teatru a luptelor politice, privând resursa esenţială a unui stat sănătos, omul, de însuşirea adevăratelor valori atât de necesare efortului de primenire a României. Furtul intelectual a devenit motiv de mândrie, iar limba romană este batjocorită de aceşti corifei ai corupţiei, mulţi dintre ei ajunşi la putere prin simplu decret politic, nevalidati de naţiune, şi, aşadar, ilegitimi. Bugetul statului, greu încercat de fenomenul imigrationist şi de crizele economice mondiale, este în continuare deturnat cu nesimţire de către politicieni corupţi, care se înfruptă cot la cot cu oameni de afaceri veroşi din bruma avuţiei naţionale, după un scenariu parcă “plagiat” din manualele de luptă staliniste.

În acest mediu arid şi toxic, un strigăt de luptă a răzbit prin vocea internetului, strigăt care arată că forţa tinerilor şcoliţi, atât în mediul academic românesc, cât şi în universităţile mari ale lumii, poate răsturna incompetenţa şi corupţia endemică, prin promovarea meritocraţiei, a bunului simţ şi a patriotismului luminat. Dincolo de platforma politică de centru dreapta, Partidul Noua Republică vine să aducă un suflu nou ideii de politician român. Un partid nou care a înţeles că nu poţi supra-taxa calea spre prosperitate reprezentată de cei harnici, şi că nu poţi crea locuri de muncă prin majorarea taxelor. Cel care crede în forţa antreprenoriatului mic, care crede în egalitatea şanselor tuturor agenţilor economici pe o piaţă concurenţială lipsită de monopoluri şi influenţe politice. Crede într-un stat minimal, suplu dar puternic. Crede în valoarile familiei ca motor al păstrării identităţii noastre naţionale. Crede în copiii noştri cărora trebuie să le lăsăm moştenire o ţară demnă între toate naţiunile, nu una împovărată de datorii. Românii vor să meargă pe stradă fără să se uite, temători, peste umăr. Ei îşi vor copiii protejaţi de infractori, iar cartierele locuri de joacă şi viaţă sigure. Infractorii înşişi ar trebui să devină o specie rară prin măsuri de educaţie şi ridicare a conştiinţelor, care promovează respectul faţă de celălalt, cumpătarea şi omenia.

Partidul Noua Republică a  reuşit să strângă în jurul acestor idei, în mai puţin de un an, treizeci de mii români, care au semnat pentru promovarea valorilor autentice româneşti în politica naţională. Suntem convinşi că cei aleşi să preia frâiele partidului ne vor reprezenta cu eficacitate, onestitate şi omenie în toate forurile reprezentative ale societăţii româneşti, de la Consiiile Locale până în Parlament. Daţi acestui partid oportunitatea de a valorifica aceste ambiţii sincere, prin participarea dumneavoastră activă în viaţa politică, sau prin simpatia şi încrederea pe care o puteţi acorda prin votul dumneavoastră.

mai mult la :

Mini-manifestul din Ontario

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here