O reţea de traficanţi aduce imigranţi ilegali români din Mexic, prin SUA, în Canada

0
65


Autorităţile canadiene au anunţat că au descoperit o reţea de trafic de persoane care a adus din Mexic sute de români ce au solicitat azil în regiunea Toronto, prin statul american Texas.

Membrii reţelei solicită sume cuprinse între 10.000 de dolari canadieni (peste 7.700 de euro) şi 30.000 de dolari canadieni (aproximativ 23.300 de euro) pentru asigurarea transportului în Canada, pe o rută care porneşte din Mexic şi intră prin Texas pe teritoriul Statele Unite, potrivit unor surse care au cerut protecţia anonimatului, relatează cotidianul canadian de limbă engleză National Post în ediţia online.

Persoanele aduse în Canada ajung în această ţară îndatorate faţă de traficanţi, care le obligă să îşi răscumpere datoriile prin sume solicitate ca ajutoare sociale şi implicarea în crima organizată, adaugă aceste surse citate de ziar.

Reţeaua este acuzată că se află la originea unei multiplicări, în ultima perioadă, a solicitărilor de azil depuse de către români. Numărul solicitărilor au crescut de la 57 în 2007 la 258 în 2011, potrivit Consiliului canadian pentru Refugiaţi şi Migrare. De la începutul acestui an şi până în august, inclusiv, au fost depuse 209 de solicitări. Cei mai mulţi solicitanţi afirmă că sunt etnici romi, care riscă persecuţia în ţara lor. "Câteva" solicitări de azil au fost acceptate, scrie publicaţia.

O reţea de traficanţi aduce imigranţi ilegali români din Mexic, prin SUA, în Canada

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here