Român condamnat pentru o crimă comisă în 1992, extrădat din Canada abia acum

0
163

Un bărbat din Constanța, condamnat în România pentru o crimă comisă în 1992 şi care fugise în Canada la scurt timp după pronunţarea sentinţei, patru ani mai târziu, a fost extrădat după 22 de ani.

De vina ar fi diferenţele dintre sistemele de drept penal dintre cele două ţări. Magistraţii noştri au cerut în repetate rânduri autorităţilor de peste ocean extrădarea condamnatului, însă canadienii au considerat că nu sunt suficiente dovezi care să susţină această solicitare.

Bărbatul acuzat de crimă fusese condamnat la 18 ani de închisoare după o altercaţie cu un tânăr pe care l-a bătut până la moarte, ajutat de alţi doi indivizi. În timpul executării pedepsei, ucigaşul a beneficiat de o scurtă perioadă de întrerupere, pe motive medicale şi a fugit în Canada.

A fost identificat acolo prin INTERPOL şi de atunci autorităţile române au tot încercat să îl aducă în ţară. Numai că diferenţele dintre dreptul penal din România şi cel canadian au făcut ca soluţionarea acestui dosar să dureze 22 de ani.

mai mult la : stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here