Roman din Canada: MAE are 4 sectii pentru 100.000 de romani cu drept de vot. Romanii din Canada nu s-au inghesuit sa voteze, pentru ca stiau situatia. Nemultumire si in Germania

0
101

Ministerul Afacerilor Externe a deschis 4 sectii de votare in toata Canada, pentru alegerile prezidentiale, in conditiile in care acolo sunt circa 100.000 de romani cu drept de vot, se plange, luni, un roman din aceasta tara nord-americana, intr-un mesaj transmis HotNews.ro. MAE a explicat ca legislatia canadiana permite Romaniei organizarea de sectii de votare pe teritoriul canadian doar in misiuni diplomatice romanesti. Un alt cititor, din Germania, se plange ca in aceasta tara MAE a deschis doar 5 sectii de vot, pentru cel putin 338.000 de romani.
canadian-voter
„Iti scriu din Canada unde MAE nu are decat 4 sectii de votare pentru peste 100.000 de romani cu drept de vot. Pana acum Romanii nu s-au inghesuit ca in Europa deoarece stiau situatia si nu au vrut sa isi piarda timpul la coada atatea ore”, afirma cititorul HotNews din Canada.


El se plange ca Ministerul roman al Afacerilor Externe nu a organizat nicio sectie de votare in orase canadiene cunoscute ca avand multi cetateni romani.

In Calgary, unde traiesc 10.000 de romani, nu este nici o sectie de votare. In Edmonton, aceeasi situatie. Am prieteni care au luat avionul pana la Vancouver sa voteze in primul tur. Asa ceva nu este posibil insa pentru toata lumea„, mai arata romanul din Canada.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-18514508-roman-din-canada-mae-are-4-sectii-pentru-100-000-romani-drept-vot-romanii-din-canada-nu-inghesuit-voteze-pentru-stiau-situatia.htm

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here