Vaca din Canada care a intrat în Cartea Recordurilor: A produs 217 tone de lapte în 15 ani

0
71

O vacă din Canada, pe nume Smurf – echivalentul în limba engleză pentru Ștrumf – a stabilit un nou record mondial al producției de lapte. Ea a furnizat aproape 217 tone de lapte în 15 ani, susține proprietarul ei, dar și reprezentanții World Guiness Records.

„Este vorba despre echivalentul a peste 1 milion de boluri cu lapte", a subliniat Eri Patenaude, proprietarul vacii, care face parte dintr-o familie care se ocupă de generații întregi de o fermă de lapte din apropierea orașului Ottawa.

Smurf, o reprezentantă de seamă a rasei Holstein, continuă să produca lapte chiar dacă e destul de bătrână. Reușita ei a fost confirmată luni de un reprezentant al Cărții Recordurilor, scrie AFP. Recordul precedent aparținea unei vaci americane din Michigan.

O vacă produce în medie aproximativ 35.000 kg de lapte, echivalentul a 33.981 litri de lapte.

„Longevitatea și producția ei constantă i-au adus titlul de campioană”, a spus Patenaude, subliniind că aceasta a avut origini bune: un taur numit ”Împăratul Statului Wisconsin”, iar mama ei, Murphy, a fost, de asemenea, „o bună producătoare de lapte".

Smurf, care va împlini 16 ani în luna septembrie a acestui an, va aduce pe lume al unsprezecelea vițel în săptămânile următoare. Până acum, ea nu a fătat decât o singură vițică.

Vaca care a intrat în Cartea Recordurilor: A produs 217 tone de

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here