AcasăCanadaCanada își va spori capacitatea de apărare în Arctica / Vechile radare...

Canada își va spori capacitatea de apărare în Arctica / Vechile radare nu mai detectează corect rachetele moderne

-

Ministrul canadian al apărării a anunțat luni modernizarea apărării antiaeriene și antirachetă a țării în zona arctică, care se realizează în colaborare cu SUA, potrivit AFP.

Potrivit ministrului Anita Anand, noile măsuri sunt justificate de amenințările militare tot mai mari din partea Rusiei și de apariția unor noi tehnologii inamice, cum ar fi rachetele hipersonice.

În cadrul unei conferințe de presă la cea mai mare bază aeriană din Canada, situată în orașul Trenton din Ontario, ministrul a declarat că va fi disponibil un buget de 4,9 miliarde de dolari canadieni (3,6 miliarde de euro) pe o perioadă de șase ani.

Banii vor fi cheltuiți pentru radare terestre și prin satelit capabile să urmărească „peste orizont” bombardierele sau rachetele care se apropie, precum și pentru crearea unor rețele de senzori cu „capacități clasificate” pentru a monitoriza abordările aeriene și acvatice dinspre Arctica spre continent.

Programul face parte dintr-o campanie de modernizare a Comandamentului nord-american de apărare aerospațială (Norad) și a sistemelor sale de avertizare timpurie. Această modernizare a fost accelerată de invazia Rusiei în Ucraina în februarie.

/www.hotnews.ro/

 

donate to mapamond 🌐 media. pick your platform

PayPal me
Stripe
Become a Patron!
skrill [scandinavdk@yahoo.com]

📲+45 41468280

 

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

„Ora românească” din Canada are nevoie de sprijinul disporei românesti din...

0
Ştiri din Romania, din comunitatea româneasca de la Montreal, interviuri, reportaje, pastile umoristice, muzică, totul într-un format cu adevărat profesionist. Emisiunea se adresează celor câteva...

Descoperă mai multe la Canada ⓜ mapamond domains

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura