AcasăCanadaMărturia tristă a unei românce din Canada: „România, o ţară disfuncţională, de...

Mărturia tristă a unei românce din Canada: „România, o ţară disfuncţională, de care mă desprind în fiecare zi”

În anul 2016, Mădălina Ţinteia părăsea România pentru Canada. La 33 de ani, lăsa în urmă o activitate jurnalistică bogată, la TVR Iaşi şi Radio Iaşi. Acum, Mădălina trăieşte în Edmonton, iar recent a obţinut Diploma de Doctor în limba şi literatura franceză, la Universitatea „Est Créteil”, din Paris. Este profesor la Universitatea din Alberta, Campus Saint- Jean, lucrează pentru copiii cu nevoi speciale şi militează activ pentru drepturile femeilor. 

-

„Romania a devenit o ţară exterioară mie”

„În primul an de la plecarea din Romania, încă mă mai durea ţara asta, pe care o lăsam în urmă. În al doilea an de la emigrare am vrut să mă întorc, nu neapărat în România, dar măcar în Europa. În al treilea an făceam declaraţii de dragoste, amestecate cu deznădejde pe la radio-urile care mă mai chemau să mai spun una, alta, sau la televiziune. În al patrulea an, adică anul ăsta, când sunt la 2 luni de zile de a împlini 5 ani de Canada, mă uit în urmă şi nu pot decât să mă bucur că am amânat confortul pe care Romania mi l-ar fi adus atunci cand îmi doream să mă întorc în ţară.

mai mult la  /ziaristii.com/

 

donate to mapamond 🌐 media. pick your platform

PayPal me
Stripe
Become a Patron!
skrill [scandinavdk@yahoo.com]

📲+45 41468280

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

„Ora romaneasca” din Montreal. O emisiune pe care MERITA sa o...

0
LIVE VIDEO la ora 19.00 (ora Montreal-ului). Intrati IN DIRECT prin telefon: 514-790-0251. Astazi, "Ora romaneasca" va invita la UN DIALOG despre "Ora romaneasca"... Astept apelurile dvs...