Trei ziariste ruse care-l critică pe Putin au fost otrăvite în Germania, Cehia și Georgia

1
274

Metodele criminale ale regimului Putin sunt confirmate de alte trei cazuri de otrăvire a unor nesupuși. Trei ziariste ruse cunoscute pentru poziţiile lor împotriva regimului Putin ar fi fost otrăvite în Germania, Cehia şi Georgia, potrivit unei investigaţii a publicaței ruse de opoziţie „The Insider”, preluată de săptămânalul german Der „Spiegel”, scrie Agerpres.

„The Insider”, publicaţie rusă de investigaţie afiliată opoziţiei şi interzisă în Rusia, dă asigurări că diverşi experţi au confirmat faptele, inclusiv un medic care a ajutat la salvarea vieţii liderului opoziţiei, Aleksei Navalnîi. Acesta a fost tratat într-un spital din Berlin în 2020 după ce în corpul său au fost găsite urme ale unei neurotoxine din familia Noviciok. Salvat în capitala Germaniei, Navalnîi a revenit ulterior în Rusia, unde a fost arestat încă din aeroport.

Cazul 1: Jelena Kostjuţcenko – otrăvită în Germania

Cazul 2: Natalia Arno – refugiată în SUA, otrăvită în Cehia

Cazul 3: Irina Bablojan otrăvită în Georgia

 

https://ziaristii.com/trei-ziariste-ruse-care-l-critica-pe-putin-au-fost-otravite-germania-cehia-si-georgia/

 

 

1 COMENTARIU

  1. Regimul lui Putin foloseste metode criminale si infricosatoare pentru a ii inabusi pe cei care ii critica. Trei cazuri de otravire a ziaristelor care au pus sub semnul intrebarii regimul sunt doar unul dintre multele indicii ale acestei practici de a suprima libertatea de exprimare. Aceasta abordare antidemocratica trebuie sa fie sanctionata international.

Lasă un răspuns