Canada vrea mai puțini rezidenți temporari și imigranți, pentru prima dată în istorie

0
242

Canada intenționează să își reducă numărul de rezidenți temporari și să stabilească un plafon pentru imigrația temporară pentru prima dată în istorie, a declarat joi ministrul imigrației, Marc Miller, cel mai recent efort al guvernului de a rezolva problema lipsei de locuințe și a serviciilor esențiale, potrivit Reuters.

În ultimii ani, Canada a înregistrat o creștere puternică a numărului de studenți internaționali, muncitori străini și alți rezidenți temporari care vin în țară cu vize pe termen limitat, deoarece guvernul premierului Justin Trudeau s-a bazat pe imigrație pentru a stimula creșterea economică și a acoperi deficitul de forță de muncă.

Dar guvernul liberal a fost supus și la presiuni politice pentru politicile sale de imigrație, criticii susținând că acestea au exacerbat criza de locuințe. Unele servicii furnizate de provincii, cum ar fi educația și asistența medicală, se luptă, de asemenea, să țină pasul cu creșterea populației.

https://www.hotnews.ro/stiri-international-26993842-canada-vrea-mai-putini-rezidenti-temporari-imigranti-pentru-prima-data-istorie.htm

 

Lasă un răspuns