AcasăCanadaMary Simon, prima femeie indigenă numită guvernator general al Canadei / ”Percepții...

Mary Simon, prima femeie indigenă numită guvernator general al Canadei / ”Percepții coloniale”- A apărat dreptul inuiților de a vâna foci și urși polari

-

Mary Simon, prima femeie indigenă numită marți guvernator general al Canadei, a luptat toată viața împotriva forajului arctic și a vânătorii de foci și pentru apărarea tradițiilor inuite, potrivit AFP.
Noua reprezentantă a reginei Elisabeta a II-a, oficial șeful statului canadian, Mary Simon a salutat în numirea sa „un pas important către lungul drum al reconcilierii”. Țara a fost sub presiune de la descoperirea a peste o mie de morminte anonime în apropierea fostelor școli rezidențiale pentru indigeni în ultimele săptămâni.
Tocmai această femeie în vârstă de 73 de ani, cu părul lung și gri, a primit în 2008 primele scuze oficiale din partea guvernului canadian pentru înrolarea forțată a zeci de mii de indigeni în aceste școli rezidențiale, în timpul unei ceremonii în Casa de Commons.
„Să nu ne lăsăm păcăliți de impresia că atunci când răsare soarele mâine, durerea și cicatricile vor fi șterse”, pledase ea atunci.

„Percepții coloniale” -Vorbind despre vînătoarea de foci și urși polari

mai mult la  /www.hotnews.ro/

 

donate to mapamond 🌐 media. pick your platform

PayPal me
Stripe
Become a Patron!
skrill [scandinavdk@yahoo.com]

📲+45 41468280

 

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

„Ora românească” din Canada are nevoie de sprijinul disporei românesti din...

0
Ştiri din Romania, din comunitatea româneasca de la Montreal, interviuri, reportaje, pastile umoristice, muzică, totul într-un format cu adevărat profesionist. Emisiunea se adresează celor câteva...

Descoperă mai multe la Canada ⓜ mapamond domains

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura